نحوه انتخاب و اتصال سوکت خودرو

نحوه انتخاب و اتصال سوکت خودرو

درباره کیت اتصال برق خودرو : آیا می‌دانستید خودروی شما از سیستم‌های الکتریکی مختلفی برای کنترل چرخ‌ها ، ترمزها ، موتورها و سایر عملکردهای مورد نیاز شما استفاده می‌کند ؟

بله ، این وسایل الکترونیکی از طریق یک دسته سیم به هم متصل می شوند تا ضمن تامین ایمنی و آسایش ، از عملکرد خودروی شما همانطور که در نظر گرفته شده است اطمینان حاصل کنند .

جالب اینجاست که برای اتصال این سیستم ها به انواع مختلفی از سوکت های خودرو نیاز دارید . با ما همراه باشید تا موضوع سوکت های خودرو را تشریح کنیم تا به شما در انتخاب سوکت مناسب برای خودرویتان کمک کنیم .

توجه: در برخی قسمت های متن از عبارت کانکتور استفاده می شود که منظور از آن همان سوکت است.

1 ۰۳/۰۴/۱۵

سوکت خودرو چیست ؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم ، سوکت خودرو وسیله ای است که به سادگی برای اتصال یک سیستم به سیستم دیگر طراحی شده اند . هدف اصلی آن ها ایجاد پلی است که ارتباط بین سیستم ها و مدارهای الکترونیکی خودروی شما را تسهیل می کند .

انجام این کار تضمین می کند که اطلاعات و دستورات از یک سیستم به سیستم دیگر برای اطمینان از اجرای عملکرد مورد نظر جریان می یابد . جدای از ارتباطات ، کانکتور ها همچنین جریان را برای تغذیه دستگاه‌های نیازمند به برق تضمین می‌کنند .

همچنین توجه داشته باشید که کانکتور خودرو دسته سیم متصل را به طور ایمن در جای خود نگه می دارد تا از اختلال در عملکرد جلوگیری شود .

علاوه بر موارد بالا ، این مورد نیز دارای اهمیت است که سوکت باعث ایجاد اتصالی می شود که قطع کردن آن بسیار آسان و ایمن است و امکان خطا در اتصال سیم ها را از بین برده و از ایجاد خسارات ناشی از آن جلوگیری می کند .

انواع سوکت خودرو

شما می توانید انتظار داشته باشید که خودروی شما بسته به نوع و مدل آن دارای صدها سوکت باشد . همه آن ها در اندازه و شکل متفاوت هستند، که به شما کمک می کند تا از آن ها در محل های مختلف با توجه به نیاز های خود استفاده کنید . با این گفته ، اجازه دهید چند نمونه از این تفاوت ها را ببینیم.

می توانید سوکت های برق خودرو را بر اساس جنبه های زیر طبقه بندی کنید :

  • آن هایی که عملکردهای الکتریکی شامل کامپیوتر ماشین ، سنسورهای دما ، صدا ، دسته AC و پایه های نگهدارنده لامپ است.
  • سپس طبقه بندی محل نصب اتصال دهنده مانند لوازم ایمنی (مانند ایربگ) ، موتور ، شاسی ، پنل ابزار و سایر اتصالات سیستم را دارید.
  • جنبه دیگر ، ساختار اتصال مانند سیم به سیم ، برد به برد ، سیم به برد و سیم به قطعه است (که گاها سیم به برد است و گاهی نیز به قطعه ای فاقد برد متصل می شود).
  • علاوه بر این ها ، شما می توانید طبقه بندی بر اساس اندازه و شکل را مشاهده کنید به عنوان مثال مستطیل ، مربع ، دایره ، کوچک ، متوسط و بزرگ.
  • سپس طبقه بندی مشخصات مانند سوکت های معمولی ، کواکسیال (هم محور) ، مهر و موم و آب بندی شده و بدون مهر و موم وجود دارد.
  • در نهایت ، ممکن است فرکانس‌های عملکردی نیز در آن های مهم باشند (برای قطعات با حساسیت بالا این امکان وجود دارد) مانند نمونه های فرکانس پایین و فرکانس بالا.

توجه داشته باشید که چندین نوع دیگر نیز بسته به مدل ماشین شما و ویژگی های موجود است. به عنوان مثال، برخی از خودروها دارای کانکتور های RF ، کانکتور های فیبر نوری ، اتصالات مدار چاپی و بسیاری دیگر هستند.

سوکت خودرو

نحوه انتخاب سوکت های الکتریکی مناسب

همانطور که می دانید سوکت خودرو دارای طول عمر مفید هستند و در برخی مواقع به علت عملکرد نادرست این قطعه برقی ممکن است خودرو دچار مشکلاتی شود و به همین دلیل شما مجبور به تعویض آن در خودرو خود شوید. هنگامی که آن زمان فرا رسید، توصیه می کنم برای اطمینان از اتصال قابل اعتماد، جنبه های زیر را دنبال کنید:

نوع و فرکانس سیگنال (این مورد در خودرو های تولید داخل چندان کاربرد ندارد)

ابتدا باید مطمئن شوید که سوکتی که انتخاب می‌کنید می‌تواند از فرکانس اتصال شما را پشتیبانی کند. همچنین مطمئن شوید که از سیگنالی ارسالی همان سیگنالی باشد که سوکت امکان انتقال آن را دارد (آنالوگ ، رقمی یا ترکیبی از هر دو).

باید توجه داشته باشید که کانکتور های داده با فرکانس بالا نسبت به سایرین دارای عایق ضخیم تری هستند.

ولتاژ عبوری

همانطور که می دانید ، در زمینه ولتاژ ، اگر بیش از ظرفیت سوکت خود ولتاژ عبور دهید موجب ذوب شدن آن می شود و حتی احتمال ایجاد آتش سوزی در خودرو را به همراه دارد. به همین دلیل ، اطمینان حاصل کنید که به دنبال سوکتی هستید که بتواند ولتاژ فعلی ترمینال را تحمل کند.

روی اکثر این سوکت ها ظرفیت آنها درج شده است ، اما می توانید کیفیت یا عایق بودن را نیز بررسی کنید. اینجا همچنین جایی است که ساختار پین سوکت را بررسی می کنید تا مطمئن شوید که می تواند جریان مورد نظر شما را با موفقیت عبور دهد (نبود یکی از پین ها در نری سوکت یا خالی بودن یکی از خانه ها در مادگی آن می تواند منجر به اختلال در عملکرد و یا عدم ایجاد ارتباط موثر شود).

محیط کار

ماشین شما معمولاً دارای محیط های مختلفی است که برخی از آنها مستعد گرما ، لرزش ، رطوبت و سایر موارد مهم دیگر هستند. هنگام انتخاب سوکت ها ، محیط برای دوام و جلوگیری از اتصال کوتاه نقش مهمی دارد.

به عنوان مثال ، ممکن است به سراغ سوکت های مقاوم در برابر ضربه و لرزش بروید که می توانند گرما را به ویژه در نزدیکی موتور تحمل کنند. در حالی که ممکن است در محل مورد نظر شما عوامل آب بندی محیطی مانند ضد گرد و غبار و ضد پاشش از اهمیت ویژه ای برخوردار باشند و مواردی مانند مقاومت در برابر ضربه و حرارت اهمیتی نداشته باشند.

مواد سازنده

برخی سوکت ها از برنج ، برنز ، مس و آلومینیوم ساخته می شوند ، در حالی که برخی دیگر دارای نوعی آبکاری هستند.

همه این مواد دوام و رسانایی متفاوتی دارند که به نوبه خود بر عملکرد سوکت های شما تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، مس رسانایی بالاتری نسبت به آلومینیوم دارد ، اما آلومینیوم سبک وزن است.

بسته به محل استفاده ، ماده اتصالی که انتخاب می کنید باید در برابر خوردگی و حرارت مقاوم باشد. همچنین بررسی کنید که مواد عایق در برابر شرایط محیط نصب مقاومت کنند.

هزینه

در آخر ، هزینه سوکت برقی را که می خواهید بخرید در نظر بگیرید. همانطور که ممکن است بدانید ، برخی گران هستند ، در حالی که برخی دیگر ، بسته به کاربرد و پیچیدگی اتصال ، ارزان هستند.

در اینجا ، من توصیه می کنم تعادلی بین دوام ، عملکرد و قیمت پیدا کنید. توجه داشته باشید که اگر موارد بسیار ارزان خریداری می کنید ، هر از چند گاهی باید برای آن ها جایگزین بخرید.

آیا سوکت خام و بدون سیم بخریم یا سوکت همراه با سیم ؟

در زمان خرید سوکت احتمالا به این موضوع بر می خورید که برخی از آن ها بدون سیم و به شکل خام به فروش می رسد در حالی که همین سوکت ها را می توان همراه با سیم نیز تهیه کرد و این سوال برایتان پیش می آید که خرید کدام یک بهتر است ؟

قبل از پرداختن به سوالی که در بالا مطرح شد باید به این نکته توجه داشت ، که سوکت های فاقد سیم از نمونه های دارای سیم قیمت کمتری دارند ( اختلاف قیمت آن ها معمولا چشمگیر نیست ) و در ظاهر گزینه منطقی تری هستند اما قبل از تصمیم گیری در این باره بگذارید تا به مواردی اشاره کنیم که می توانند در تصمیم شما موثر باشند .

برای بررسی این موضوع باید ابتدا به این موضوع توجه داشت که آیا شما در وسایل برقی و تعمیر آن ها سر رشته ای دارید یا خیر ؟ اگر جوابتان منفی است که مطمئنا بهترین گزینه برای شما خرید سوکت همراه با سیم است چرا که سر هم کردن آن و اتصال صحیح سیم ها به آن بسیار تخصصی و حساس است و در صورت بروز اشتباه در این کار ( چه در اتصال سیم ها به شکل جا به جا و چه در اتصال نادرست سیم به ورودی سوکت ) امکان اتصالی و به دنبال آن سوختن سیستم ، دسته سیم ها و دستگاه های مرتبط وجود دارد و ممکن است هزینه ای سنگین روی دستتان بگذارد .

اگر همچنان ادامه این بخش را می خوانید احتمالا به این معناست که تجربیاتی در زمینه وسایل برقی و اتصالات آن ها دارید. اگر این چنین نیست میتوانید از ادامه این قسمت عبور کرده و به تیتر بعدی بروید .

برای انتخاب بین خرید سوکت همراه با سیم و نمونه بدون سیم آن باید به یک نکته مهم دیگر اشاره کرد و آن هم این مورد است که آیا سیم سوکت فعلی شما سالم است یا خیر ؟

در اکثر موارد با خراب شدن سوکت، سیم داخل آن نیز دچار مشکل شده و کارکرد خود را از دست می دهد و شما را مجبور می کند تا هر دو را همراه با هم عوض کنید و در چنین شرایطی خرید سوکت هایی که به شکل کارخانه ای و دستگاهی به سیم متصل شده اند و در آن ها استاندارد های لازم رعایت شده است از درصد اطمینان بالاتری برخوردارند .

و اما با توجه به مسائل ذکر شده در بالا ، اگر فکر می کنید که تخصص لازم را برای اتصال سیم به سوکت را داشته، سیم متصل به آن سالم است و می توانید اتصال سیم را به خوبی و با اطمینان بالا با سوکت برقرار کنید می توانید از مدل های بدون سیم استفاده کنید و در غیر این صورت پیشنهاد می شود حتما از نمونه های همراه با سیم استفاده کنید و در صورتی که سوکت همراه با سیم را پیدا نکردید و فقط نمونه بی سیم آن در دسترس بود پیشنهاد می کنیم تا ادامه کار را به یک باطری ساز یا یک متخصص برق خودرو محول کنید .

چگونه سوکت را تعویض کنید ؟

در ابتدا به این موضوع اشاره کنیم که منظور از تعویض سوکت این است که شما کل آن را به همراه سیم آن تعویض می کنید ( همان طور که پیش از این هم اشاره کردیم اگر در زمینه های برقی تجربه ای ندارید پیشنهاد میکنیم تا از خرید سوکت های خام و بدون سیم اجتناب کنید چرا که اتصال سیم به آن ها بسیار دشوار و تخصصی است ) که برای شروع نیاز به یک سیم چین دارید .

در ابتدا به سوکت حال حاضر خود نگاه کنید و محل اتصال هر سیم را به دقت بررسی کنید؛ سپس سوکت خریداری شده را طوری در کنار آن قرار دهید که در یک جهت قرار داشته و کاملا همسان یکدیگر باشند. سپس سیم ها را به نوبت قطع کرده و به همان سیم در سوکت دیگر متصل کنید ( دقت داشته باشید که سیم ها را یکی یکی قطع کرده و از قطع کردن تمام سیم ها خود داری کنید چرا که ممکن است نتوانید سیم ها را به محل درست آن وصل کنید ) . برای اتصال سیم ها به یکدیگر دو راه در پیش خواهید داشت :

اول اینکه سیم ها را به هم تابانده و سپس آن ها را با چسب برق ببندید . این روش سریعتر و آسان است اما امکان قطع اتصال در طولانی مدت نیز وجود دارد .

دومین روش نیز این است که پس از تاباندن سیم ها به یکدیگر ، آن ها را با استفاده از هویه و قلع به یکدیگر لحیم کنید . این روش از روش قبلی دشوار تر است اما طول عمر این اتصال از روش قبلی به میزان بسیار چشمگیری بیشتر است .

نتیجه

همانطور که در بالا قول داده بودیم ، اکنون می توانید سوکت مناسب را برای خودرو خود انتخاب کنید. علاوه بر این ، با راهنمایی های صورت گرفته در متن بالا حتی می توانید آن را تعویض کنید . همچنین در صورت تمایل میتوانید تمامی سوکت های مورد نیاز خود را از فروشگاه ما خریداری کنید و در صورتی که در فروشگاه موجود نبود به ما درخواستی ارسال کرده تا آن را برایتان تهیه کنیم .

پدرام بنی جمالی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *